Paul Hoogenboom (1953)

Na een aanvankelijke keus voor een technische opleiding en enkele jaren kunstacademie, koos hij pas laat voor de klarinet.

Studeerde klarinet aan het Brabants Conservatorium bij Dona Söhngen, volgde masterclasses bij Rudolf Jettel in Salzburg en bij Walter Boeykens in Antwerpen.

Momenteel is hij lid van Trio F3, een blazerstrio met Hans Sparla, trombone en Ruud Bouman op trompet. F3 bracht een cd uit met speciaal voor dit trio geschreven muziek van Brabantse componisten.

In 2013 verscheen ‘VOICE INTERACTIONS’: een cd met onbekende stukken voor solo klarinet met werk van o.a. Jan van Dijk, Hubert Pfeiffer, René Gerber, Fons Mommers, Machado de Carvalho en Joh. Seb. Bach.

Daarnaast draagt Paul de amateurklarinettist een warm hart toe en geeft hij les aan Factorium Tilburg.  Aldaar leidt hij het klarinet-ensemble ‘KlarinetWerk’ dat uit een uitgebreid repertoire kan putten.

Tijdens de voorstelling Koffertrauer en Mokkatassen  in Factorium Theater Tilburg, 20 november 2021  (Foto's: Maria van Bommel)

Tijdens de voorstelling Tromtata Zingtata bij de Zingende Toren in Vleuten, juni 2017 (Foto: Rudi Klumpkens)

NIEUWS

Zie foto's van november 2021 op MEDIA