LAATSTE NIEUWS

mei 2024

De voorspelling van december (zie onder) is uitgekomen. Het muziekstuk Requiem voor een Zwarthaarmelkzweefvlieg is uitgegroeid tot een voorstelling met de gelijknamige titel. Behalve dit stuk bevat de voorstelling diverse composities voor piano, klarinet en slagwerk, passeren talloze insecten de revue en laten we fragmenten horen uit het dagboek van een melkzweefvlieg. 

We hebben plannen om dit project nog verder uit te bouwen met meer gedachten, meer muziek en meer teksten. Maar in zijn huidige vorm zal het prima passen op het Tuinfestivalvan De Flierefluiter in Hilvarenbeek, waar we op 26 mei 2024 opnieuw mogen optreden. Het is de tweede keer dat dit intieme festival gehouden wordt. Vorig jaar was het een groot succes. Wij zijn te zien en te horen om 11:15 en om 12:45 u.

Kijk voor het volledige programma op hun website.

Fragmenten uit de repetitie:

december 2023

Opnames van het stuk Requiem voor een Zwarthaarmelkzweefvlieg, voor vijf klarinetten, stem, klokkenspel en percussie.

(Zou zomaar tot een nieuw project kunnen leiden!)

18/19 november 2023

Beeld en geluid vanuit het huis van componist en schrijver Fons Mommers.

6 november 2023 

Vanmorgen hebben we de laatste hand gelegd aan de presentatie voor de Kunstroute. Het volledige programma (verluchtigd met collages van Fons Mommers) is hier te zien en te horen onder de titel Doendwang.

Kunstroute Goirke/Theresia

In het weekend van 18 en 19 november 2023  zullen weer vele artistieke activiteiten die doorgaans achter de voordeur verstopt zijn, als 'raamkunst' zichtbaar worden. Voor Mommers4 is dat een mooie aanleiding om aandacht te vragen voor de nieuwe bundel Echolood van Fons Mommers en voor de muzikale presentatie daarvan op 22 september jl.

Meer informatie volgt.

Als voorproefje hierbij alvast een fragment van onze geluidscollage.