2021 23 nov laatste nieuws

De voorstelling is achter de rug! Het ging goed, en gelukkig vond het publiek dat ook. (Althans degenen die we gesproken hebben.) Het was minder druk dan we hadden gehoopt. We denken zelf dat dat grotendeels aan Corona-angst te wijten is.

Afgeronde projecten vind je terug op de pagina Projecten.

We houden Koffertrauer en Mokkatassen nog even op deze Nieuwspagina omdat we nu nog teksten en foto's aan het toevoegen zijn. Kijk bijvoorbeeld op Media voor foto's van de voorstelling die Maria van Bommel gemaakt heeft.

En bovendien zijn we hard op zoek naar  mogelijkheden om deze productie ook op ander plaatsen te brengen. Tips daarvoor horen we graag!

2021 16 nov 

Op onze pagina Media presenteren  we met enige trots de vertaling die we gemaakt hebben van de 117 gedichten uit Im Heimweh ist een Blauer Saal.

We hebben daar vandaag de laatste redactie op uitgevoerd, en willen het resultaat graag met u delen!

2021 16 nov

Fons Mommers, onze componist en pianist is in een interview met Brabant Cultureel openhartiger dan prinses Amalia in haar net verschenen portret!

Over Koffertrauer en Mokkatassen natuurlijk. Maar deze musicerende denker heeft nog véél meer te vertellen.

En ook in het artikel: foto's van onze laatste repetitie, afgelopen maandag.

2021 13 nov 

Wat een geluk! De cultuursector wordt eindelijk een keer gespaard, althans in zoverre dat ons optreden door kan gaan. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee! Kom dat feest met ons vieren en koop snel een kaartje voor 20 november. In de melding van september hieronder lees je hoe dat gaat.

2021 11 nov

Bekijk hier de teaser van onze voorstelling op YouTube.

Overigens kijken we met angst en beven uit naar de persconferentie van a.s. vrijdagavond. Het OMT heeft een lockdown geadviseerd voor o.a. theaters en evenementen! Als we Koffertrauer en Mokkatassen zouden moeten cancellen of verzetten, dan lees je dat natuurlijk hier.

2021 nov

In het weekend van 13 en 14 November nemen we deel aan de Kunstwandeling Theresia. Vanachter het raam Lange Nieuwstraat 134  geven we een voorproefje van onze voorstelling rond Herta Müller.

Vanaf zaterdag 13 om 10:00 u. kun je een programmaboekje van de Kunstwandeling ophalen bij Stadstuin Theresia, Theresiastraat 15a, Tilburg.

2021 sep

Nieuws over Herta Müller

 

... althans over onze voorstelling over haar.

We hebben een titel: Koffertrauer en Mokkatassen

We hebben een tijdstip: 20 november 2021, 20:30 u.

We hebben een locatie: De theaterzaal van muziekschool Factorium in Tilburg.

De toegangsprijs is € 15,-. Je kunt reserveren door dit bedrag over te maken naar NL70 INGB 0005 8094 48 t.n.v. Stichting Frons o.v.v. KenM 20-11-2021.

Je kunt ook rechtstreeks boeken bij Factorium

Zie ook de flyer in de andere kolom of hieronder.

Hieronder alvast een tekst over Herta Müller en  haar werk.

(Klik op het document om het te vergroten.)

Op internet zijn diverse interessante beelden en documenten over Herta Müller te vinden.

Bijvoorbeeld de uitstekende documentaire Het alfabet van de angst bij 2Doc.

Op YouTube tal van interviews en reportages. Zie o.a. deze playlist.

specifiek over Herta Müllers collagegedichten hebben we twee studies gevonden:

 

Vermelding Mommers4 in programmaboekje Kunstroute Theresia

Ze verwijzen beide veelvuldig naar de bundel Die blassen Herren mit den Mokkatassen (In Nederland uitgebracht als De rokkenjager en diens bijdehante tante). Het is dus wel handig om die bundel bij de hand te hebben, maar niet per se noodzakelijk.

OF:

KOM NAAR ONZE VOORSTELLING OP

ZATERDAG 20 NOVEMBER 20:30 u.

EN LAAT Herta Müller BINNENKOMEN! 

 

De bundels met collagegedichten (en andere boeken van Herta Müller) zijn uitgebracht door Hanser Verlag. Bij uitgeverij De Geus zijn enkele vertalingen van haar boeken uitgekomen.