Tijdens de voorstelling Jagadada in het kader van Het Verhaal van de Tuinstraat,

29 en 30 april juni 2017 (Foto: BeeldWerkt)

Johan Pols (1950) is een gevorderde amateurzanger. Hij maakt al geruime tijd deel uit van het Brabant Koor, een concertkoor dat op professioneel niveau zijn medewerking verleent aan concerten met grote orkesten en onder gerenommeerde dirigenten.
Daarnaast heeft hij vele jaren gezongen in kleine ensembles zoals ODD en Voix Gras.

Hij heeft zangles genoten bij Joke Anjewierden, Peggy Hegeman en Frank Hermans. Op dit moment neemt hij af en toe les bij zanger/dirigent JanJoost van Elburg.
Zijn theatrale en solistische ervaring heeft hij voornamelijk opgedaan bij muziektheaterproducties van koren waaraan hij vast was verbonden of die hem op projectbasis daarvoor inhuurden. Zo vervulde hij solorollen in onder andere De Wraak van de Mummie ( Jacques Palinckx) en Sluis II (een productie van het koor Deining). Met Fons Mommers deed hij o.a. Sieben Sterne (2012) over de Duitse psychiater/schrijver Hans Keilson en Grenzeloos Tilburg 1914-1918 (2014). Binnen Mommers4 beweegt zijn inbreng zich tussen zang, voordracht en theater.

In Koffertrauer en Mokkatassen. (Foto Maria van Bommel)

 

NIEUWS

Zaterdag 27 november (op de valreep van een. nieuwe lockdown!) voerde Johan met het Brabant Koor in de Eindhovense Catharinakerk Ein Deutsches Requiem uit van Brahms.

De foto's hieronder zijn van Dirk Kreijkamp Fotografie