NIEUWS

 

22 Oktober 2023. Café Chantant De Nieuwe KHL, Amsterdam. Italië-matinee.

Johan zingt Paolo Conte.

Begin 2023 kreeg Johan het verzoek om mee te spelen in campagnefilmpjes vande Algemene WaterschapsPartij en daarvoor ook de voice-over te doen.

Sindsdien luidt zijn LinkedIn profiel '(Stem-)Acteur'  ;)


Johan Pols (1950) is een gevorderde amateurzanger. Hij maakt al geruime tijd deel uit van het Brabant Koor, een concertkoor dat op professioneel niveau zijn medewerking verleent aan concerten met grote orkesten en onder gerenommeerde dirigenten.

De foto hieronder is van Dirk Kreijkamp Fotografie


Daarnaast heeft hij vele jaren gezongen in kleine ensembles zoals ODD en Voix Gras. En sinds 2022 maakt hij deel uit van Kamerkoor Ad Parnassum.

Hij heeft zangles genoten bij Joke Anjewierden, Peggy Hegeman, Frank Hermans en JanJoost van Elburg.  Sinds kort neemt hij les bij de Tilburgse bariton Marcel van Dieren.
Zijn theatrale en solistische ervaring heeft hij voornamelijk opgedaan bij muziektheaterproducties van koren waaraan hij vast was verbonden of die hem op projectbasis daarvoor inhuurden. Zo vervulde hij solorollen in onder andere De Wraak van de Mummie ( Jacques Palinckx) en Sluis II (een productie van het koor Deining). Met Fons Mommers deed hij o.a. Sieben Sterne (2012) over de Duitse psychiater/schrijver Hans Keilson en Grenzeloos Tilburg 1914-1918 (2014). Binnen Mommers4 beweegt zijn inbreng zich tussen zang, voordracht en theater.

Tijdens de voorstelling Jagadada in het kader van Het Verhaal van de Tuinstraat,

29 en 30 april juni 2017 (Foto: BeeldWerkt)

In Koffertrauer en Mokkatassen (2021). (Foto Maria van Bommel)